Kireçlenme, kemiklerin ucunda zemin kayran kıkırdak dokunun zamanla aşınması ve yıpranması ile ortaya çısoy bir rahatsızlıktır. Giderek kötü davranışatlar gerçekleşebilir. Kemikler parçalanarak eklem ortamında birikmeye sarrafiyelayabilir. Bu hatır vücutta iltihabi bir süreci ve sonrasında ağrı ataklarını ortaya çızevcer. 40 evetşın üstündeki bireylerde henüz ziyade görülür. Ayrıca ciddi ağırlık dökmek gibi dayanıklı fiziki hareketlerde mevcut insanlarda, henüz ziyade rastlanmaktadır. Eklem kireçlenmesi, eklem hastalıklarının da esas nedenlerinden biridir. Kireçlenmeden diz, kalça, dal, bel ve sarrafiyeinç eklemleri etkilenir. Yaşın artması, aşırı kiloluluk, eklemlerin aşırı yararlanmaı ve genetik yatkınlıklar riski fazlalıkrır. Eklem Kireçlenmesini Önlemek İçin Tagaddi Önerileri Dolgunca iyi su tüketin. Kez, eklemlere hamil katkısızlar. Bu yüzden her sıra en az 8 çamçak su midemek icap ettiğini unutmayın. Suyun haricinde benzin, kefir, ayran gibi koca kalsiyumlu besinler bile, kemik katkısızlığına katkı katkısızlar. Sebzevat ve meyve tüketin. Kemik katkısızlığı midein, vitamin ve minerallerin dengeli bir şekilde tuzakınması önerilir. Bu yüzden vitamin ve mineral değeri koca olan zerzevat ve meyveleri beslenmenize ekleyin. Yağlı kırmızı et tüketimini azaltın. Kırmızı et tüketimi, hayvani proteinlerin ziyade kurumı sonucunda idrarla alay malay kalsiyum atımını fazlalıkrır. Kemik katkısızlığını himaye etmek midein kırmızı et tüketimini azaltın. Bunun alegori fasulye, mercimek, bezelye gibi protein bakımından servet sahibi bakliyatları beslenmenize ekleyin. Yağlı balık tüketimini fazlalıkrın. Omega 3 bakımından servet sahibi olan evetğlı balıklar, eklem hastalıklarına karşı çok etkilidir. Hamsi, somon, orkinos gibi balık türlerinin tüketimi, kemik katkısızlığını yararlı yönde etkisinde bırakır. Yeşil çkamer midein. Yeşil çkamer, eklem kireçlenmesinde yararlı etkilere sahiptir. Antioksidan ve anti-inflamatuar etkilere mevla olduğu midein, kemiklere hamil olabilir. Ayrıca kireçlenmeden meydana gelen ağrılara ve şhizmetkinliğe bile yeğin gelir. Kaide kireçlenmesini azaltmak midein yemeniz gerekenler; Meydana getirilen aralıkştırmalara bakarak meyve ve zerzevat bakımından servet sahibi beslenmek, kalça kireçlenmesi riskini azaltır. Bu sebzelerin yakıcı daşeni diallil disülfitindir. Elma, muz, armut, şeftali, kavun, üzüm ve kuru meyveler, soğan, pırasa ve solukmsak gibi sebzeler kalça kireçlenmesi riskini azaltır.